Arendalsuka: Gjør noe! Seksualitetsundervisning – En statusoppdatering

Arrangementsinformasjon:

Eureka kompetanse, Lokale 1
13:00-14:00
16.08.2018
Gratis
Arrangør
Amathea Agder, SMSO Agder, Barnas Stasjon Kristiansand (Blå Kors), Sex og Politikk, Fri Sør, Songdalen kommune, Skeive Sørlandsdager, Skeiv Ungdom Sør, Lunar, Senter for likestilling, Esben Esther, Stine Sofie Stiftelsen, Helsestasjon for ungdom Kristiansand, Elevorganisasjonen i Vest-Agder, Nasjonalt SRHR-nettverk
 

Om arrangementet

De fleste er enige om at seksualitetsundervisning i skolen må styrkes, ungdomspolitikerne inkludert. Det viktige spørsmålet og praktiske utfordringen blir da HVORDAN dette skal foregå i praksis.

«Snakk om det!»  er tittel på den nye strategien for seksuell helse (2017-2022). Strategien er god og intensjonen er flott. Men skal det bli noe fart på praten, må de som samtaler med unge mennesker om følelser, kropp og identitet føle seg rustet til oppgaven. Det krever handling og politisk prioritering, ikke minst på lokalplan: «Gjør noe! Seksualitetsundervisning en status oppdatering» er hovedvinklingen på dette politiske møtet under Arendalsuka.

I tett samarbeid med lokale krefter og faglige ressurser, vil konkrete eksempler på handlekraft, metoder og verktøy for bedre seksualitetsundervisning trekkes fram. Arrangementet har som ambisjon å være relevant for ungdomspolitikere især, med mål å inspirere og sette i gang en dominoeffekt av handlingsorienterte politiske prosesser og vedtak på alle plan.

Vi legger opp til korte innlegg med statusoppdateringer på feltet- samtalen ledes av Sex og politikk, før det blir en paneldebatt med ungdom. Debatten ledes av Mobbeombudet og Elev og lærlingeombudet i Vest-Agder.

 

Kontaktperson:
Anneli Rønes, Nasjonalt SRHR-nettverk
 
Universell utforming
 Rullestoltilpasset lokale
 Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
   

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Merkes med referansenr. 1710-55137
NB! Faktura skal IKKE utstedes til Senter for likestilling, men Universitetet i Agder slik som vist over.