Kronikker og avisoppslag

Under følger kronikker skrevet av ansatte ved senteret samt et lite utdrag av intervjuer og reportasjer.  Klikk på tittelen for å komme til artikkelen.

Leter du etter et spesifikt intervju? Dersom du er student ved UiA så har du tilgang til Atekst. Søk i Atekst for å finne det du leter etter. 

Fremdeles på likestillingsbunnen

Agderposten, 14.01.17

– Agder er blitt mer likestilt. Men vi klarer ikke ta igjen resten av landet. Dette går for sakte, sa Åsta Lovise Einstabland som leder Senter for likestilling. Last ned artikkelen her her

Forsatt lang vei til likestilling på Agder

KristiansandAvis, 11.01.17

Agder-fylkene scorer totalt dårligere på samtlige statistikker som presenteres, med unntak av barnehagedekning. Dette er hovedkonklusjonen i Likestillingsmonitor Agder 2008-2015 som skal presenteres i morgen, fredag 13. januar.

Kvinner skremmes av stillingsannonser

Fædrelandsvennen, 09.03.15

Nesten hver tredje kvinne sier hun må beherske 90 prosent eller mer av kvalifikasjonskravene i en stillingsannonse for å søke jobben. –Kvinner trenger gjerne å bli oppmuntret til å søke, sier Åsta Louise Einstabland ved UiA.

Forsørgeransvar som går på helsa løs

May Linda Magnussen, Dagsavisen 27.03.13

Kårene for å lytte til kroppen er ikke de beste når det å skaŠ e penger til familien sitter i ryggmargen, og mange menn betaler med sin egen helse for å oppfylle sitt forsørgeransvar. Det gjør det helt nødvendig å diskutere også mødres ansvar for å forsørge seg selv og familien sin.

Kvinnerolle i gründerklemme

Dag Ellingsen og Ulla-Britt Lilleaas, Dagens Næringsliv 7. januar 2011

Menn som jobber mye, har ektefeller som er "bakkemannskap". Kvinner som jobber mye, har menn som jobber like mye. Målet om flere kvinnelige gründere må gå på kvinnerollen eller helsa løs.

Kjønn, likestilling og helse

Ulla-Britt Lilleaas og May-Linda Magnussen, Fædrelandsvennen, 02.10.2009

Er kvinner egentlig sykere enn menn? I så fall hvorfor? Og hva kan gjøres?

Tradisjonelle kvinner blir oftere uføre

Fædrelandsvennen 17.april 2012

Kvinner som setter tradisjonelle verdier høyt, blir oftere uførepensjonister. Det viser ny forskning fra sosiologiprofessor Morten Blekesaune

Etablering av Senter for likestilling

Fædrelandsvennen 17. september 2008

Agder har fått et eget Senter for likestilling. Det er en milepæl i arbeidet for likestilling i regionen, og et konkret resultat av fleres felles vilje og innsats.

Likestilling og det gode liv på sørlandet

May Linda Magnussen. Fædrelandsvennen 28. mars 2008

Agderforskning har de senere årene problematisert den manglende likestillingen i agderregionen. Vi har blant annet hevdet at mødre bør bære mer av ansvaret for forsørgelsen av familien enn de gjør i dag, mens fedre i større grad bør bidra inn i hus- og omsorgsarbeid. Målet er å få økt balanse på de viktige samfunnsarenaene familie, arbeidsliv og politikk, slik at menn og kvinner i større grad deler innflytelse, fordeler og ulemper på ulike områder.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Gimlemoen 25 E
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Merkes med referansenr. 1450
NB! Faktura skal IKKE utstedes til Senter for likestilling, men Universitetet i Agder slik som vist over.