16-dagerskampanje mot vold mot kvinner

 

 

 

 

 

25. november til 10. desember arrangerer www.fokuskvinner.no en 16-dagers kampanje mot vold mot kvinner. 

Sakset fra nettsiden: 

Hver tredje kvinne i verden blir utsatt for seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av livet. Overgrepene skjer i alle kulturer og sosiale lag, mot så vel små jenter som voksne kvinner. Volden finnes overalt, men det gjør ikke hjelpetiltakene. Der fattigdommen er størst, er tilbudet dårligst. Hver historie er forskjellig, enten den er fra Latin-Amerika, Afrika, Midtøsten, Asia, Øst-Europa eller Norge. Men hver historie er også lik. Alle som er rammet bærer på den samme drømmen: om å kunne våkne hver morgen til en hverdag uten vold.

Vi må få slutt på vold mot kvinner. Derfor har FOKUS invitert kjente norske fjes til å være med på en videoblogg for 16-dagerskampanjen.

Ett nytt innlegg blir publisert hver dag fra 25. november til 10. desember. FØLG MED på på fokuskvinner.no's nettsider; http://www.fokuskvinner.no/no/Forsiden/16-Days/

 

 

SayNo, UNiTE to end violence against women

I 2008 tok Ban Ki-moon, FNs Generalsekretær, initiativ til kampanjen SayNo, UNiTE to end violence against women. Denne kampanjen markeres den 25. i hver måned som Orange Day, ved at folk kler seg i noe oransje for å sette fokus på vold mot kvinner. 25. oktober 2013 fikk FOKUS flere stortingsrepresentanter til å stille opp for kampanjen. Saken ble dekket av Dagbladet.

I forlengelsen av SayNo-kampanjen, fra den internasjonale dagen mot vold mot kvinner 25. november, til den internasjonale menneskerettighetsdagen 10. desember, avvikles altså den tidligere nevnte 16 Days of Activism Against Gender Violence.

FOKUS er Norges nasjonalkomité for UN Women og har ansvaret for denne kampanjen i Norge.

Klikk her for fjorårets kampanje, hvor FOKUS publiserte innlegg fra kjente internasjonale og nasjonale aktører innen likestillingsspørsmål.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no