Asylsøkere, ulovlig opphold og kriminalitet – et marginalt problem?

et-marginalt-problem---endelig-page-001

Klikk på bildet for å laste ned pdf.

Asylsøkere og personer uten lovlig opphold i Norge er overrepresentert i kriminalstatistikken. Overrepresentasjonen synker imidlertid betraktelig når man tar høyde for kjønn og alder. I rapporten er 2010 valgt som utgangspunkt, fordi dette var siste år for tilgjengelige statistikk over straffesaksbehandlinger fra SSB. Dette betyr at rapporten tar for seg siktelser for alle lovbrudd som i løpet av 2010 fikk sin endelige avslutning i strafferettsapparatet. Rapporten tar utgangspunkt i to sentrale problemstillinger: Hvor stor andel siktelser asylsøkere og utlendinger står for sammenlignet med den den bosatte befolkningen i Norge, samt fordeling av siktelser mellom de to gruppene. Forfattere: Mohn, Sigmund Book, Dag Ellingsen, Øyvind Bugge Solheim og Kristine Torgersen Last ned rapporten her.
Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no