Bildeutstilling “De usynlige kjønn”

Bildene forteller sterke historier om hvordan det oppleves å være trans.

Bildene forteller sterke historier om hvordan det oppleves å være trans.

I forbindelse med fredagens boklansering av undervisningboken "De usynlige kjønn", kan du denne uken se et knippe fotografier fra boken utstilt i Vrimlehallen på Universitetet i Agder, Kristiansand.

 

Det er Roy Allan Larsen som har tatt bildene.  Larsen ble inspirert til å lage en fotoutstilling om Jentene på Toten når denne serien gikk på TV i 2010. Han kontaktet da Marion Arntzen, hjertet bak Stensveen Ressurssenter, og kjernen i TV-serien. Marion Arntzen takket selvfølgelig ja, og samarbeidet viser seg i boken "De usynlige kjønn" som Arntzen har skrevet sammen med Kari Kahrs. 

Ideen og tanken bak utstillingen var å fokusere på livet til en transperson/transseksuell. Hele veien fra det tunge dystre aspektet som er ved å leve med angsten, til den som klarer å stå frem og være fri. 
Fotografen ønsker med utstillingen å hjelpe flere med å stå frem, og tre stykker har stått frem for første gang etter å ha sett bildene. Det å se seg selv utenfra på denne måten ga dem motet til å stå frem. 
Fotografen forteller at det det er en god følelse å vite at han har vært til god hjelp for noen.

 

Bildene viser også håp, støtte, kjærlighet og stille mot.

Bildene viser også håp, støtte, kjærlighet og stille mot.

Om fotografen Roy Allan Larsen:
Roy Allan Larsen kjøpte sitt første speilreflekskamera i 2008.
Da ble han raskt hektet på fotografering, og en karriere var i gang. I dag er han frilansfotograf, og jobber blant annet med reklame, portretter og bryllupsbilder.
Han tar på seg oppdrag som fotojournalist, og hans styrke er å se motivet på en måte, samt å få frem stemningen i bildene.
Bildene kan kjøpes etter avtale med fotografen.

 

 

Utstillingen vil stå frem til torsdag 22. august. Det er kun et knippe av fotografiene som står utstilt i Vrimlehallen. Fredag 23. august vil vi stille ut noen av de resterende bildene på boklanseringen på hotel RadissonBlu Caledonien, forutsatt at det er nok plass til utstillingen. 

Ønsker du å delta på boklanseringen? For mer informasjon og påmelding, se her: http://senterforlikestilling.org/seminar-transpersoners-levekar-og-livskvalitet/

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no