Billedutstilling i Vrimlehallen

SSD14_Se meg_IsahI forbindelse med Skeive Sørlandsdager og vårt likestillingsforum fredag 22. august om LHBT i etniske minoritetsmiljøer har vi hengt opp Skeiv Verdens billedutstilling "Se meg!" denne uken i Vrimlehallen på UiA. Billedutstillingen vil stå frem til fredag 22.august. Om billedustillingen "Se meg!" "Det vi ser former måten vi tenker om verden. Det påvirker hvordan vi deler inn verden i kategorier, hvilke skjønnhetsidealer vi følger, og hva vi tenker på som ”normalt”. Derfor spiller det en rolle hvem som blir avbildet. Hvilke rollemodeller og forbilder som finnes tilgjengelig for oss er med på å forme våre tanker om oss selv og virkeligheten vi lever i. Lesbiske, homofile, bifile, queer- og transpersoner (LHBTQ) med etnisk minoritetsbakgrunn er en gruppe man sjelden ser eller hører i offentligheten. Og det vi hører er ofte tragiske skrekkhistorier. Det gjør at mange i denne gruppen ikke har positive forbilder eller rollemodeller å identifisere seg med, og det opprettholder en illusjon om en stakkarslig, homogen og ”unormal” gruppe. Synliggjøring utvider måten vi tenker på sånn at det blir bedre plass til mangfoldet som faktisk finnes. Dette er viktig for enkeltindivider, men det er også viktig for å skape innovasjon og progresjon i samfunnet. Derfor har vi kalt magasinet: Se meg! Prosjektet er utformet mens vi hadde en levekårsundersøkelse i bakhodet (Fafo 2013). Den viste at det eksisterer mye rasisme i det norske LHBTQ-miljøet, at de ikke er en homogen gruppe, og at de ofte kommet ut dårlig i forhold til psykisk helse og ensomhet. Vi håper derfor at intervjuene både kan åpne opp og skape nye rom som kan inspirere og gi støtte til andre, og skape grunnlag for refleksjon og debatt omkring situasjonen i dag. Våre intervjupersoner viser at bildet heldigvis ikke er helt sort."

Lørdag 23. august flyttes billedutstillingen til Galleriet på Skippergata 30, Kristiansand. Galleriet åpner kl. 14:30, fri entre.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no