Fagbok om kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og kjønnsmangfold

deusynligekjnn_jpgUnder Skeive Sørlandsdager lanserte Marion Arntzen sin ferske fagbok "De usynlige kjønn" på likestillingsforumet "Transpersoners levekår og livskvalitet". 

Dette er den første boken i sitt slag, og viser vei i upløyd mark hvor tema som transseksuell, transvestitt, to-kjønnsmodeller mv. blir utforsket i en kontekst og format vi ikke har sett tidligere. 

Boken er en undervisningsbok rettet mot både skole og helsevesen, men også til andre interesserte. 

 

"Det er ikke mange bøker jeg sier at alle må lese, faktisk så tror jeg ikke at jeg har sagt det noen gang, men denne boken, den må alle lese!"

Sitat Roald Valle, fagbokforlaget.

Omtale fra fagbokforlaget: 
Stadig flere forteller at de ikke passer inn i den tradisjonelle tokjønnsmodellen. De står frem. De blir synlige. Vi tvinges til å se og forstå – forstå at ikke alle mennesker kan defineres som enten kvinne eller mann. De som føler at de må holde deler av sin identitet hemmelig, plages ofte av skam og angst, med psykiske problemer som resultat. Med forståelse og kunnskap kan fordommer fjernes. 

Hensikten med De usynlige kjønn er å formidle innsikt i og kunnskap om kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og kjønnsmangfold. Slik kan vi hjelpe dem til å bli trygge og synlige i eget kjønnsuttrykk. 

Boken gir mange eksempler på hvordan mennesker som bryter med den tradisjonelle kjønnsnormen blir møtt i familien, i barnehagen, på skolen og i arbeidslivet. Hvordan er det å være barn og føle at man ikke hører hjemme verken blant jentene eller guttene? Hvordan er det å være tenåringsgutt født i jentekropp når brystene vokser og menstruasjonen kommer? Hvordan oppleves det å være lærer og transperson å måtte skjule sin egentlige personlighet for elever og kolleger? Hvordan møter kirken transpersoner? I tillegg til slike fortellinger, presenteres ny informasjon fra fagpersoner innenfor psykologi og psykiatri, sexologi, rusomsorg og diakoni, samt innspill fra transpersoner i fremstående stillinger i samfunnet.

Målgruppene for denne boken er primært personer som jobber i skolen og i helsevesenet, men den er også tenkt å være en hjelp for den enkelte som har spørsmål rundt sin egen kjønnsidentitet, eller familie og venner som trenger mer kunnskap om dette temaet. 

De usynlige kjønn er bygget på Marion Arntzens arbeid siden 1996 med transpersoner og personer med diagnosen transseksualisme og deres familier som har oppsøkt Stensveen Ressurssenter, et arbeid som omfatter rådgivning, veiledning, samtaler, psykisk og praktisk hjelp og kursvirksomhet.

 

Vil du bestille boken, eller få et vurderingseksemplar tilsendt? Ta kontakt med fagbokforlaget.no

 

 

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no