Forskerforum – Kjønn, makt og balansegang i elevkulturen

Turid Skarre Aasebø kommer til forskerforum 7.desember.

Fredag 7.desember kommer Turid Skarre Aasebø, førsteamanuensis ved institutt for pedagogikk, til forskerforum for å presentere sin forskning på kjønn, makt og balansegang i elevkulturen.

Foredraget presenterer en analyse av hvordan kjønn, makt og dominans skaper bestemte vilkår for elevenes kjønnskonstruksjoner i klasserommet og hvordan gutter og jenter finner ulike måter å balansere ungdomsidentitet og skoleambisjoner på dersom de vil være populære eller sosialt integrert i elevkulturen. Utgangspunktet er to klasserom som kan karakteriseres av en dominerende ‘regelbrudd’-kultur og en ‘anti-nerd’-kultur.  I etterkant av analysene vil Aasebø særlig drøfte bruken kjønnede kategorier fremfor det å åpne opp for mer variasjon på tvers av kjønn.

Når: Fredag 7. desember. Vi starter med innledning klokka 11, spiser så lunsj, og fortsetter med en diskusjonsdel fram til klokka 13.

Hvor: Møterom Beta i Kunnskapsparken

Påmelding på denne linken innen 5. desember: https://eras.uia.no/reg.php?id=738 

 

Du kan lese boka til Aasebø her: http://fagbokforlaget.no/?isbn=9788245012170

Forskerforum er rettet mot stipendiater, forskere, studenter og andre akademisk tilsatte og diskusjonen fokuserer på forskningen, analysene og metodene. Forumet skal også åpne for at deltakerne skal få tips og innspill til sin egen forskning.
Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no