Flere av Senterets forskere har bidratt inn i det som kalles for den
første boka i Norden som gir en samlet framstilling av empiriske studier over den nordiske velferdsstatens funksjonsmåter i lys av institusjonell etnografi.
Forfatter(e): Widerberg, Karin (red.)
Velferdsstatens institusjoner er en del av vår hverdag. Som ansatt eller bruker samhandler vi daglig for å få det hele til å fungere. Men hvordan fungerer dette egentlig? Hvilken rolle spiller folks kunnskap og erfaringer i møtet med velferdsstatens regler og ordninger? Hvilke styringsdilemmaer eksisterer i den nordiske velferdsstaten i dag, hvor økt styringsaktivitet spilles ut mot folks kompetanse, skjønn og ansvar?
De empiriske studiene i boka viser hvordan vi navigerer innenfor velferdsstatens institusjoner. Det etnografiske blikket veileder oss, og studiene illustrerer hva institusjonell etnografi betyr i forskningspraksis innen:
- Barneomsorg
- Familieforsørging
- Rehabilitering
- Arbeidsliv og funksjonsnedsettelser
- Eldreomsorg
- Asylpolitikk
- Fengselsisolasjon
- Akademia
Boka er aktuell for studenter og forskere som bruker kvalitative fremgangsmåter og metoder. Tematisk er den av særlig interesse for studenter innen sosial- og velferdsfag, inkludert sosiologi og statsvitenskap, hvor kunnskap om velferdsstaten står sentralt.
(Hentet fra:
Omtale fra utgiver)