Lanseringsfest av LUNAR

LUNAR driver sisters og kompisgrupper i Lillesand og Kristiansand. Navneskiftet innebærer at gruppen nå utvider fra å drive jentegrupper, til også å blant annet organisere guttegrupper og kvinnegrupper for minoritetskvinner.

DSC_0001 Sisters ble startet i Lillesand i 2008. Siden har man opplevd en veldig vekst i både antall medlemmer, frivillige og ikke minst aktiviteter. «Behovet var åpenbart allerede fra begynnelsen», sier leder Lene Mordal i sitt åpningsinnlegg. «Vi hadde 10 plasser – 60 jenter meldte sin interesse». LUNAR står for Likestilling, Utvikling, Nettverk, Aktivitet, Relasjon. Lanseringsfesten var lagt til Amfiet i Rådhuskvartalet hvor det nye navnet og tilbudet ble feiret med kaffe og kake sammen med ordfører Arvid Grundekjøn, en rekke LUNAR-frivillige og mange fremøtte som fikk se filmer, bilder og høre om alle de ulike aktivitetene som gruppene har gitt seg i kast med. Publikum fikk høre om tilbudet både fra de frivillige, men også fra jenter som er med i slike jente-grupper. Det var både rørende og inspirerende innspill. Særlig for mennesker med minoritetsbakgrunn, er slike grupper en fantastisk mulighet til å få venner og bygge nettverk. DSC_0015 Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig. De jobber mot mobbing, mot seksuell trakassering, for inkludering, for likestilling mellom kjønnene, mot tvangsekteskap og æresrelatert vold og ønsker å være kriminalitetsforebyggende. Det frivillige arbeidet som legges ned tilsvarer 4 årsverk – noe som selvfølgelig betyr mye for kommunene. Dette poengterte også ordfører Grundekjøn og takket dem for innsats og ønsket dem lykke til videre med det fantastiske arbeidet som gjøres i LUNAR. «Vi er opptatt av å gjøre verden litt bedre» avslutter Lene Mordal. Det er et budskap jeg mener publikum tok inn over seg denne tirsdags formiddagen. DSC_0017

Fakta:

LUNAR: Politisk og religiøst uavhengig organisasjon som er åpen for alle. Forebyggende og nettverksskapende arbeid med jenter, gutter og kvinner. www.lunargrupper.no Se filmer om og av Lunar her.  
Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no