Likestillingsforum 19. juni

Hvert år meldes det om Agderkommuners dårlige plassering på Statistisk sentralbyrås likestillingsindeks. I år er overskriften på indeksen: Kvinner på Sørlandet fortsatt minst likestilt. Fredag besøkte Agnes Aaby Hirsch, likestillingskoordinator ved Statistisk sentralbyrå, Likestillingsforum og orienterte om Likestillingsindeksen, og de seks indikatorene som ligger til grunn.

Aaby Hirsch orienterte om at SSB gjennomgår indeksen i år, og vurdere å ta med

andre indikatorer. Endelig konklusjon er enda ikke vedtatt.


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Agnes Aaby Hirsch tok med seg forslag fra salen, bl a ønsket man seg flere indikatorer for menn, hvor mange småbarnsfedre og -mødre arbeider overtid? Senter for likestilling vil også samle sammen forslag og sende samlet. Forslag kan sendes til May-Linda Magnussen mlm@aforsk.no innen august.

Tips: ønsker man indeksen i excel-format, føy til /xls etter ssb.no i nettsiden med statistikk (eksempel: http://www.ssb.no/xls/likekom/tab-2008-12-16-02.html)

Likestillingsforum har i høst holdt på i ett år, og leder May-Linda Magnussen orienterte om tema det jobbes med i forbindelse med møter i august, oktober og desember. Send også inn ønsker til tema til mlm@aforsk.no. Åsta Einstabland, seniorrådgiver i Senter for likestilling, orienterte om høstens arrangementer, og påtroppende leder Ulla-Britt Lilleaas orienterte om et nytt forum: Forskerforum.

Bilder

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no