Likestillingsforum – Kjønnsforskjeller i en likhetskultur

Foto: UiB.no

 Agderkommuner scorer gjennomgående dårlig på SSBs likestillingsindeks. Hvorfor er det slik?

 

11. mai kommer Ove Skarpenes, sosiolog og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen, til likestillingsforum for å presentere rapporten "Kjønnsforskjeller i en likhetskultur". Rapporten, som er skrevet sammen med forsker Ann Christin Nilsen ved Agderforskning, omhandler en kvalitativ studie av arbeidsdeling, sosialisering og likestilling på Sørlandet. Arbeidet inngår i Agderforsknings levekårsprogram og er finansiert av Sørlandets kompetansefond. Du kan lese rapporten til Skarpenes og Nilsen her.
Kilden forskningsrådet har også laget en sak på publikasjonen, du kan lese den på deres hjemmesider www.kilden.forskningsradet.no

Du kan lese mer om forskningen Agderforskning har gjort på levekår her, og laste ned FOU rapport nr1/2009 Levekår i Vest-Agder - Levekårsutfordringer i fylket og landsdelen her.


Tid og sted: Møterom på Agderforskning i Sørlandet Kunnskapspark. Vi starter med innledning klokka 11, spiser så lunsj, og fortsetter med en diskusjonsdel fram til klokka 13.

Påmelding innen 9.mai på denne linken: https://eras.uia.no/reg.php?id=592

 

Oppdatering 10.mai:

Les Skarpenes og Nilsens kronikk i dagens Fædrelandsvennen, her i pdf.format:

Kronikk FVN Skarpenes og Nilssen

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no