Forskerforum – Maskulinitet, kjønn og homoseksualitet i en konservativ kristen kontekst

11. oktober kommer UiA Stipendiat Helle Ingeborg Mellingen til forskerforum.

Mellingen er stipendiat ved UiA og forsker bl.a på homoseksualitet

Mellingen er stipendiat ved UiA og forsker bl.a på homoseksualitet

Mellingen har en master i nordisk språk og litteratur, og er stipendiat ved institutt for nordisk og mediefag. Hennes doktorgradsprosjekt er en tekstanalyse av debatten om felles ekteskapslov. Mellingen har bla. publisert en artikkel i boken “Til rette ektefolk. Holdninger til homofili og ekteskap (2011).
 
Med utgangspunkt i to debattbøker som ble utgitt i 2009, "Mine Homofile venner" av Espen Ottosen og "Betre Død enn homofil" av Arnfinn Nordbø, analyserer hun den konservative kristne diskursen om homofili. Mellingen vil i forumet bla. skissere hvordan forholdet mellom synet på familien, tradisjonelle kjønnsroller og seksualitet fører til at homofile i denne gruppen blir ledet inn ulike former for terapi med sikte på å tilpasse seksualitet og måten de gjør kjønn på. Innlegget på forumet er basert på en artikkel som kommer i høstens utgave av Norma.


Tid og sted: Møterom A og B i Agderforsknings lokaler i Sørlandet Kunnskapspark. Vi starter med innledning klokka 11, spiser så lunsj, og fortsetter med en diskusjonsdel fram til klokka 13.

Påmelding innen fredag 7. oktober her: https://eras.uia.no/reg.php?id=466

Velkommen!

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no