Media

Senteret har blitt intervjuet av både lokale og nasjonale nyhetsleverandører, og vi har forfattet noen kronikker og innlegg selv. På denne siden vil du finne våre egne kronikker samt noen få av alle intervjuer vi har gjennomført.
Leter du etter et spesifikt intervju? Dersom du er student ved UiA så har du tilgang til Atekst. Søk i Atekst for å finne det du leter etter. 

'Å være jente og gamer: – Selvsagt har jeg fått kommentarer'

Av Johan Oden Ulset, Fædrelandsvennen, 14.03.19. Beatrice Losco (23) har spilt videospill siden hun var liten, og ser på gaming som en reise ut av virkeligheten. Men som jente opplever hun sterk motgang i spillverden. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Sørlandske industrikvinner er forbilde i EU'

Av Rune Øidne Reinertsen, Fædrelandsvennen, 08.03.19. Node Eyde Women, kvinnenettverket innen Node- og Eyde-klyngene, er blitt foregangsprosjekt hos EU. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Vil snu deltidskulturen helt'

Lindesnes, 06.01.19. I nye Lindesnes jobber under halvparten av alle kommunalt ansatte heltid. Nå jobbes det for å snu den kulturen. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Ukeslutt: Like for loven'

Innsendt av Birgit Amalie Nilssen, Fædrelandsvennen, 09.06.18. Denne uken har Senter for likestilling i Agder feiret sitt 10-årsjubileum med konferansen ”Likestilling: i går, i dag og i morgen”. Og i dag, 9. juni 2018, fyller Norges likestillingslov 40 år. Les artikkelen i her (åpen for abonnenter).

'Fredsprisvinner i Kristiansand på vei til møte mellom Trump og Kim Jong-un: - To menn løser ikke dette alene'

Av Tone Sandberg, Fædrelandsvennen, 07.06.18. Fredsprisvinner Beatrice Fihn har tilbudt seg å betale hotellopphold for Nord-Koreas leder Kim Jong-un når han møter USAs president Donald Trump i Singapore 12. juni. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Sammensatt årsak til at det er færre kvinnelige ledere på Sørlandet'

Av Klara Turid Fidje Frettun, Søgne og Songdalen Budstikke , 04.04.18. Det er færre kvinnelige ledere på Sørlandet enn i resten av Norge. Les artikkelen i her.

'50 kvinner om 8. mars: – Vi må gjøre hashtag om til handling'

Av Kristian Hole, Fædrelandsvennen, 08.03.18. Lik lønn for likt arbeid, oppfølging av #MeToo og nulltoleranse for overgrep og seksuell trakassering. 50 kvinner i Kristiansand har talt. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Hun mener kvinner er de beste lederne'

Av Janne Birgitte Prestvold, Fædrelandsvennen, 26.09.17. Kvinnelige ledere tar bedre beslutninger enn menn fordi de lytter til flere stemmer, sier Lisa Marie Whitehead. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'- Jeg sto der med drill og hammer, så spør de om jeg er der for å vaske.'

Av Marie N. Kalvehagen, Fædrelandsvennen, 23.08.17 Bygg- og anleggsteknikk i videregående skole i Kristiansand har fem kvinnelige elever og 115 mannlige. Camilla Løyning forteller om hverdagen i en mannsdominert verden. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Førpremiere på Skeive Sørlandsdager på UiA'

Fædrelandsvennen, 23.08.17 Universitetet i Agder markerte på tirsdag verdien av mangfold og tjuvstartet litt på Pride-uka som begynner onsdag. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'- Tradisjoner og holdninger kan sette en stopper for drømmejobben'

Av Elise Vigeland Øyhovden, Fædrelandsvennen, 21.08.17 Ifølge leder av Senter for likestilling ved Universitetet i Agder, Åsta Lovise Einstabland, har Norge hatt et av de mest kjønnsdelte utdannings- og arbeidsmarkedene i Europa. Og det forandrer seg ikke over natta. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

 'Religion hindrer kvinner'

Av Knut Ward Heimdal, Vårt Land, 22.06.17 Konfliktfylt: Kvinners rettigheter og religionsfrihet står opp mot hverandre i flere europeiske land. Forsker mener konflikten ligger dypt i de religiøse ideologiene. Jo sterkere innflytelse kirken har i samfunnet, desto vanskeligere er det å innføre en politikk basert på kvinners rettigheter, sier Jan Erik Grindheim. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Urovekkende høye lønnsforskjeller

Av Rita Tvede Bartolomei, Lindesnes, 08.03.17 Leder for Senter for likestilling i Agder, Åsta Lovise Einstabland, sier det at så mange kvinner jobber deltid på Sørlandet har ført til urovekkende høye lønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

'Vi trenger likestilling og mangfold for å møte fremtidens utfordringer'

Av Rebecca Christiansen, Fædrelandsvennen, 18.01.17 Fredag 13. januar lanserte Senter for likestilling ved UiA og Agderforskning Likestillingsmonitoren for Agder. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Fremdeles på likestillingsbunnen

Av Anne Gro Ballestad, Agderposten, 14.01.17 Agder er blitt mer likestilt. Men vi klarer ikke ta igjen resten av landet. Dette går for sakte, sa Åsta Lovise Einstabland som leder Senter for likestilling. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Fortsatt lang vei til likestilling på Agder

Av Birgitte Klækken, KristiansandAvis, 11.01.17 Agder-fylkene scorer totalt dårligere på samtlige statistikker som presenteres, med unntak av barnehagedekning. Dette er hovedkonklusjonen i Likestillingsmonitor Agder 2008-2015 som skal presenteres i morgen, fredag 13. januar. Les artikkelen her (åpen tilgang).

Kvinner skremmes av stillingsannonser

Av Christine Gulbrandsen, Fædrelandsvennen 09.03.15 Nesten hver tredje kvinne sier hun må beherske 90 prosent eller mer av kvalifikasjonskravene i en stillingsannonse for å søke jobben. –Kvinner trenger gjerne å bli oppmuntret til å søke, sier Åsta Louise Einstabland ved UiA. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Forsørgeransvar som går på helsa løs

Av May-Linda Magnussen, Dagsavisen 27.03.13 Kårene for å lytte til kroppen er ikke de beste når det å skaffe penger til familien sitter i ryggmargen, og mange menn betaler med sin egen helse for å oppfylle sitt forsørgeransvar. Det gjør det helt nødvendig å diskutere også mødres ansvar for å forsørge seg selv og familien sin. Les artikkelen her (åpen tilgang).

Tradisjonelle kvinner blir oftere uføre

Av Ingrid Michalsen, Fædrelandsvennen 17.04.12 Kvinner som setter tradisjonelle verdier høyt, blir oftere uførepensjonister. Det viser ny forskning fra sosiologiprofessor Morten Blekesaune Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Kvinnerolle i gründerklemme

Av Dag Ellingsen og Ulla-Britt Lilleaas, Dagens Næringsliv 07.01.11 Menn som jobber mye, har ektefeller som er "bakkemannskap". Kvinner som jobber mye, har menn som jobber like mye. Målet om flere kvinnelige gründere må gå på kvinnerollen eller helsa løs. Les artikkelen her (åpen tilgang).

Kjønn, likestilling og helse

Av Ulla-Britt Lilleaas og May-Linda Magnussen, Fædrelandsvennen 09.10.09 Er kvinner egentlig sykere enn menn? I så fall hvorfor? Og hva kan gjøres? Les artikkelen her (åpen tilgang).

Etablering av Senter for likestilling

Av Hilde Inntjore, Fædrelandsvennen 18.09.08 Agder har fått et eget Senter for likestilling. Det er en milepæl i arbeidet for likestilling i regionen, og et konkret resultat av fleres felles vilje og innsats. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Likestilling og "det gode liv" på Sørlandet

Av May-Linda Magnussen, Fædrelandsvennen 28.03.08 Agderforskning har de senere årene problematisert den manglende likestillingen i Agderregionen. Vi har blant annet hevdet at mødre bør bære mer av ansvaret for forsørgelsen av familien enn de gjør i dag, mens fedre i større grad bør bidra inn i hus- og omsorgsarbeid. Målet er å få økt balanse på de viktige samfunnsarenaene familie, arbeidsliv og politikk, slik at menn og kvinner i større grad deler innflytelse, fordeler og ulemper på ulike områder. Les artikkelen her (åpen for abonnenter).

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no