Minoritetsmannen på Arkivet

Senter for likestilling deltok i forrige uke sammen med drøye 2 dusin andre på dagsseminar om "Kunsten å være minoritetsmann", hvor våre gode kolleger i Reform - Ressurssenter for Menn sto som hovedarrangør med FN-sambandet som medarrangør.

Kunsten å være minoritetsmann

Drøye to dusin møtte opp til dagsseminaret om "kunsten å være minoritetsmann" 14.desember på Arkivet i Kristiansand .

Det ble en svært interessant dag hvor vi fikk høre fra blant annet Edward Jada, en mann som måtte vente nesten 20 år før han endelig fikk en jobb, Jada jobber nå på Batteriet i Kristiansand. En annen innleder var Shabir Ahmed som er født og oppvokst i Kristiansand. Ahmed kunne fortelle at han synes det er rart at han likevel skal omtales som innvandrer, og slo vitser om at "det er vinter’n i Norge nå, jeg blir ikke mer hvit enn dette!", mens han holdt på håpet om at hans barn vil møte mer inkludering og åpenhet når de vokser opp.

Ett av temaene som ble problematisert var hvordan man skulle få tak i ikke bare minoritetsmannen, men også de andre som faller innenfor betegnelsen ikke-etnisk norske.  Hvordan får vi denne mangfoldige gruppen til å dukke opp på konferanser, seminarer, kurser mv? Hvordan får vi spredt informasjonen til mennesker som ikke leser norsk, og som i hvert fall ikke leser fædrelandsvennen? Og hvordan skal vi klare å lage ett helhetlig tilbud til en gruppe som er så mangfoldig? Hva slags tilbud er det behov for?

Representanter fra bl.a KiA (Kristent Interkulturelt Arbeid) og FN-sambandet skal med andre organisasjoner som var med på seminaret føre diskusjonen videre i tiden fremover i en tenketank og se på hva slags løsninger og tilbud som kan skapes, ikke bare i forhold til problemet nevnt ovenfor, men også andre forhold, da feks den homofile minoritetsmannen.

 

Vi takker Reform og FN-sambandet, samt konferansier Joseph Salomonsen, for ett flott og engasjerende seminar.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no