Norge er verdensmestere i likestilling

Norge er det landet i verden der menn og kvinner er mest likestilte. Det skriver World Economic Forum i en fersk rapport.

Rapporten The Global Gender Gap har blitt gitt ut siden 2006, og for første gang på de tre årene målingen har foregått, går Norge forbi Sverige og topper listen.

Rapporten måler avstanden mellom kjønnene på fire kritiske områder for likestilling mellom menn og vinner:

  • Økonomisk deltakelse og muligheter
  • Utdanningsnivå
  • Politisk representasjon
  • Helse og forventet levealder

Mer i Aftenposten

- Alle i norge vil være stolte av at vi ligger på toppen av en slik undersøkelse. Det har skjedd mye positivt hos oss, men det er et resultat av hard jobbing, sier likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no