Ny Feministisk lesesirkel!

Vi har hatt stor suksess med vår Feministiske lesesirkel. Tredje bok ut er Sara Ahmeds Living a Feminist Life.

I Living a Feminist Life viser Ahmed hvordan feministisk teori skapes av hverdagen og de vanlige opplevelsene av å være feminist hjemme og på jobben. Ahmed tilbyr en poetisk og personlig fortelling om hvordan feminister blir fremmedgjort fra verdener de kritiserer - ofte ved å navngi og rette oppmerksomhet mot problemer - og hvordan feminister lærer om verdener gjennom deres forsøk på å transformere dem. Ahmed gir også en kommentar til the feminist killjoy (den feministiske gledesdreperen) som hun introduserte i tidligere arbeid. Både Killjoy-overlevelsesmanualen og Killjoy-manifestet, som boka avsluttes med, gir praktiske verktøy for hvordan man kan leve et feministisk liv, og styrker derved båndene mellom den oppfinnsomme opprettelsen av feministisk teori og det å leve et liv som opprettholder det.

Hvem er Sara Ahmed?
Sara Ahmed er en britisk-australsk forsker hvis studieområde inkluderer skjæringspunktet mellom feministisk teori, lesbisk feminisme, skeiv teori, kritisk rase teori og postkolonialisme.

 

Hvor får du tak i boken?

  • På UiAs bibliotek for ansatte og studenter ved UiA
  • Som lydbok på Storytel
  • I bokbutikker på internett

 

Lesesirkelen arrangeres fysisk - om vi får til det – første uken i september. Endelig dato vil bli annonsert på vår FB-gruppe. Har du lyst til å diskutere feminisme? Lære mer om samfunnsstrukturer og kultur? Bli med!

Lesesirkelen er gratis og åpen for alle. Les mer: 

https://www.facebook.com/groups/268834711606653

[Bildebeskrivelse: Bokens forside. En fargerik illustrasjon i varme fargetoner av en knyttneve i symbolet for hunnkjønn]

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no