Protestfestivalen

Klippet fra protest.no:

Årets festival handler mye om lidelse og avsluttes med en dag der selvmord står sentralt. I den avsluttende debatten spør vi: Vi vegrer oss mot å gå inn i det som er vondt. Skal vi ta problemet selvmord på alvor, må vi kanskje innse at det å leve er en lidelse? I årets programhefte finnes en rekke sitater og utdrag av dikt av forfattere som tok sitt liv.

Årets festival handler også om NAV, om det å bo alene, mannsrollen, fattige barn i rike Norge, syke eldre som dør av sult og om mobbing. I årets debatter om religion spør vi om ”Hva er det med amerikanske republikanere og konservative kristne, som er sterke motstandere av abort og homofili, men for tortur og dødsstraff i Guds navn?”, ”Det gudløse Norden – paradis på jord?”, ”Hvorfor henger makt og sexovergrep så ofte sammen?”, ”Er Norge på vei mot et totalitært, multireligiøst og multikulturelt samfunn?”

Festivalen åpnes lørdag 8. september med en singeldag der blant andre FrP-leder Siv Jensen skal delta i debatten ”Alene å bo – i et samfunn for to”. Mandag 10. september åpnes festivalen offisielt av ordfører Arvid Grundekjøn. Samtidig deles Erik Byes minnepris ut.

Årets festival var på hengende håret. Etter en tøff tid fikk vi samlet inn nok penger til å lage en fullgod festival i år også. Det kan vi bl.a. takke Harald Eikelands facebook aksjon for, innsamlingen i Kristiansand avis, Stiftelsen Fritt Ord, Filosofikafeen, Kvadraturen og artisten Jahn Teigen.

Nå er vi klare for en fullverdig festival med deltakere som Nina Karin Monsen, Esben Esther Pirelli Benestad, Jahn Otto Johansen, Cornelius Jakhelln, Eli Rygg, Henrik Syse, Sidsel Wold, Helga Pedersen, Jon Schau, Hanne Nabintu Herland, Loveleen Brenna, Ingvard Wilhelmsen, Jan Groth, Unni Askeland, John Olav Egeland, Rune Edvardsen, Sara Azmeh Rasmussen, Jørgen Lorentzen, Trond Blattmann, Tuva Syvertsen og Mina Hadjian. Fra ellers i Norden kommer den danske forfatteren Kathrine Lilleør, den svenske rapperen og aktivisten Houman Sebghati og svenske Alfred Skogberg som har skrevet boken ”När Någon Tar Sitt Liv”.

Det blir i tillegg filmer, singelparty, forfattermøter, kunstutstilling, kurs i Enneagrammet og Triztan-Teltet har oppe hver dag på torvet

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no