Hva har #Me Too, den arabiske våren og kvinnebevegelsen på 70-tallet til felles? Et revolusjonært oppgjør mot etablerte synlige og usynlige maktstrukturer? Enkelthistorier som har bidratt til en kollektivistisk vekkelse? Har #Me Too også blitt en symbolsk bevegelse mot usynlige bølger av fascisme og konservatisme?
Arrangementet inneholdt innlegg om #Me Too som en bevegelse og dens innflytelse. I tillegg fikk vi høre mer om hva det vil si å være i en ekstra utsatt posisjon som etnisk minoritet eller funksjonshemmet, og hvorvidt dette har vært inkludert i bevegelsens diskurs. Foredragene munnet ut i en paneldebatt og ble avsluttet med et innlegg av LDO om hvordan en fremmer likestilling og forebygger diskriminering i arbeidslivet.
PROGRAM
Velkommen ved konferansier Åsta L. Einstabland.
Knut Dørum, Professor i Historie, UiA – « Heksejakt eller revolusjon? »
Dana Æ. Manouchehri, Generalsekretær i LIM – «Født fri - en del av den nye revolusjonen?»
Hawkilara Kathrine Axelsen, Norges Handikapforbunds Ungdom - Å være overgrepsutsatt med nedsatt funksjonsevne og om #MeToo
Paneldebatt: Claus Jervell - LDO, Knut Dørum - UiA, Dana Æ. Manouchehri - Generalsekretær i LIM , Hawkilara Kathrine Axelsen - NHFU. SV ved Stortingsrepresentant Freddy Øvstegård, Mari Trommald direktør ved Bufdir. Panelet ledes av Are Saastad – Reform
LDO v/ Claus Jervell, «Sammen setter vi strek for seksuell trakassering – seks enkle tiltak for å forebygge og håndtere trakassering»
Avslutning