Seminar Trygg i eget uttrykk

Vi henviser til eksternt arrangert seminar;
LLH Sør, Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner inviterer til foredrag med Marion Arntzen og Thomas Thea Kath. Gjestland om temaet Transpersoner på institusjon.

 

Det er blitt mer åpenhet omkring transpersoner, personer som har flere kjønnsuttrykk. Hvordan skal disse personene behandles for at de skal ha en bedre hverdag? Noe de fleste transpersoner frykter er når de ikke lenger klarer seg selv og må inn på en institusjon. Det være seg sykehus, sykehjem eller innen annet helse/omsorgsarbeid. For vet personalet hva en transperson er, og hvordan man kan gjøre hverdagen best mulig også for dem?

Foredraget handler om å være trygg i eget uttrykk. Trygghet fra barn til voksen. Vi kommer inn på tema som skam, skyld, angst, selvskading og selvmordstanker. Gleden har vi også med. Gleden for å få være den en føler seg som. Gleden av å komme ut av skapet og bli mottatt som den en er. Marion Artnzen går kort igjennom oppstarten av Stensveen Resurssenter og hvorfor vi jobber med transpersoner. Her kommer vi også inn på ord og uttrykk; hva er rett terminologi? Hva finnes av organisasjoner for lhbt- personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Samme hvem vi er må vi føle trygghet for å vise omverden vårt ”sanne jeg”.

Marion Arntzen har siden 1996 jobbet med temaet transpersoner/kjønnsidentitet. Hun driver Stensveen Ressurssenter, for de fleste nok mest kjent fra bl.a. «Jentene på Toten».
Thomas Thea Kath. Gjestland sto fram som transperson i sin hjemby Kristiansand for et års tid siden, etter å ha levd skjult i mer enn 30 år.
Kontakt Marion Arntzen tlf: 911 27 454 og/ eller Thomas Thea Kath. Gjestland tlf: 905 24 546

Foredraget er gratis, men LLH Sør ønsker å vite hvor mange som kommer. Påmelding skjer til LLH Sør på epost: sor@llh.no eller på tlf 458 74 377.

 

Hvor: Auditoriet «Store Stampa» på Frivillighetens hus i Kristiansand Når: Torsdag 8. november kl. 13.00-15.00
Hvem: Alle som arbeider med mennesker enten det være seg i sykehus, eldreomsorgen, skolehelsetjeneste el.l.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no