Den 28. mars, kl. 11:30-15:30 arrangerer Senter for likestilling ved UiA et halvdagsseminar om seksuell trakassering i akademia på Universitetet i Agder. #metoo-kampanjen har vist at seksuell trakassering i arbeidslivet er utbredt. Akademia er ingen unntak, men hva vet vi egentlig om omfanget? Hvem er det som er utsatt og hva er konsekvensene? Hvordan kan universiteter og høyskoler redusere omfanget av seksuell trakassering blant sine studenter og ansatte? Og ligger løsningen i “seksuell folkeskikk”? Dette og mer skal vi diskutere på halvdagsseminaret om seksuell trakassering i akademia.
Arrangementer er åpent og gratis for alle, men husk å meld deg på!
PROGRAM
11:30 - Lunsj
11:50 - Velkommen, Åsta Lovise Einstabland, Leder av Senter for likestilling ved Universitetet i Agder
12:00 - Seksuell trakassering i akademia – en internasjonal forskningsoversikt, Fredrik Bondestam, Sekretariatet for genusforskning ved Gøteborg Universitet.
13:00 - Seksuell folkeskikk, Elsa Almås, Professor i sexologi ved Institutt for psykisk helse, Universitetet i Agder
13:45 - Pause
14:00 - UHRMOTs kartlegging av seksuell trakassering i akademia i Norge, Frank Reichert, Rektor ved UiA og leder av UHRMOT
14:25 - Seksuell trakassering i studietiden, Benedicte Nordlie, Leder av Studentorganisasjonen i Agder (STA)
14:45 - Seksuell trakassering blant studenter ute i obligatorisk praksis innen helse- og omsorgssektoren, Presentasjon av samarbeidsprosjektet mellom UiA, UiS og HVL.
15:15 - Oppsummering, Åsta Lovise Einstabland v/Leder av Senter for likestilling ved Universitetet i Agder