Senter for likestilling på Arendalsuka

Som i fjor vil Senter for likestilling være tilstede under Arendalsuka. I år som i fjor har vi to arrangementer. Begge arrangementene vil holdes i UiA-teltet på Langbryggen. Der vil det være aktiviteter hele uken, men hele 17 arrangementer. For å få oversikt over alle Universitetet i Agders arrangementer klikk her.

VÅRE ARRANGEMENTER

UiA-teltet, Langbryggen, Arendal
16:30 - 18:00
16.08.2017
Gratis

Likestilling og klima er to begreper som er sentrale i årets valgkamp. For å sikre et godt, trygt og bærekraftig samfunn, må både likestillings- og grønn politikk fremmes. Men er grønn politikk og likestilling forenelige prinsipper? Hvordan sikrer vi at grønn politikk styrker likestillingspolitikk og vica versa? Eller er klimakrisen så akutt at det ikke er tid til likestillingshensyn?

Senter for likestilling og GRID-Arendal inviterer til debatt, ledet av Agnes Bolsø, Professor ved NTNU. Agnes er sosiolog og kjønnsforsker og er selv aktiv i debatten om likestillingspolitikk og grønn politikk. Les for eksempel hennes debattinnlegg hos Kilden kjønnsforskning "Vi trenger ikke velge mellom feminisme og miljø" fra April 2017.

Panelet:

 • Nina Jensen, Generalsekretær i WWF
 • Une Aina Bastholm, Nasjonal talsperson for MDG
 • Anja Bakken Riise, Påtroppende leder i Framtiden i våre hender
 • Cecilie Knibe Hanssen, Stortingskandidat for AP i Aust-Agder
 • Mali Tronsmoen, Stortingskandidat for SV i Vest-Agder
 • Ingvild Wetrhus Thorsvik, Stortingskandidat for Venstre i Agder
 • Svein Tveitdal, Leder Klima2020, tidligere FN-direktør
 • Thore-Andre Thorsen, Økonomisjef i Yme

Arrangementet holdes i Universitetet i Agders telt på Langbryggen.

Del gjerne facebook-eventen med ditt nettverk.
For mer informasjon se programmet på Arendalsuka.no

Velkommen!

UiA-teltet, Langbryggen, Arendal
15:00 - 17:00
17.08.2017
Gratis

De fleste er enige om at seksualitetsundervisning i skolen må styrkes, ungdomspolitikerne inkludert. Det viktige spørsmålet og praktiske utfordringen blir da HVORDAN dette skal foregå i praksis. «Snakk om det!»  er tittel på den nye strategien for seksuell helse (2017-2022). Strategien er god og intensjonen er flott. Men skal det bli noe fart på praten, må de som samtaler med unge mennesker om følelser, kropp og identitet føle seg rustet til oppgaven. Det krever handling og politisk prioritering, ikke minst på lokalplan: «Gjør noe! Krav til bedre seksualitetsundervisning» er hovedvinklingen på dette politiske møtet under Arendalsuka. I tett samarbeid med lokale krefter og faglige ressurser, vil konkrete eksempler på handlekraft, metoder og verktøy for bedre seksualitetsundervisning trekkes fram. Arrangementet har som ambisjon å være relevant for ungdomspolitikere især, med mål å inspirere og sette i gang en dominoeffekt av handlingsorienterte politiske prosesser og vedtak på alle plan. Følgende vil være med å skape en god ramme rundt arrangementet:

Medvirkende
 • Esben Esther Pirelli Benestad, Professor i Sexologi, Universitetet i Agder
 • Trine Skei Grande (To be confirmed), Stortingspolitiker, Venstre
 • Hanne Kro Sørborg, Sexolog og ordstyrer for dagen, Songdalen kommune
 • Div ungdomspolitikere, med lokale verv, kommunale bystyrer o.l.
Arrangør:
Esben Esther Pirelli Benestad, Helsestasjonen i Arendal Kommune, I Do Diversity, Senter for likestilling, LUNAR, Seksualitetsnettverk for Ungdom (SNU), Sex og Politikk, Sex og Samfunn, Skeiv Ungdom, Songdalen Kommune, Stiftelsen Amathea, Universitetet i Agder, Vaya con Vulva
 
Kontaktperson:
Ellen Marie Hansen, Seniorrådgiver, Sex og Politikk, 47367045ellen@sexogpolitikk.no
 
For mer informasjon se programmet på Arendalsuka.no
 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no