Stemmerettsjubileet – Camilla Collett

På vegne av Stemmerettsjubileet og Kilden ønsker vi å videreformidle følgende Agderarrangement:

5 nyskrevne operaer à 5 minutter

I 2013 er det 100 år siden kvinner i Norge fikk stemmerett. Samtidig er det 200 år siden den mangfoldige kvinnesaksforkjemperen og foregangskvinnen Camilla Collett ble født i Kristiansand.

Hennes liv danner utgangspunkt for fem operaminiatyrer som skal skrives og fremføres av elever fra Tangen og Dahlske videregående skoler.

Et viktig aspekt ved Colletts liv var de forskjellige rollene hun selv fikk. Hun var datter av den markante Eidsvollsmannen Nicolai Wergeland, søster til Henrik Wergeland, lykkelig og ulykkelig forelsket i Johan Welhaven, kone til Welhavens venn Peter Jonas Collett og til slutt alenemor til fire sønner. Hun levde til de grader i en mannsdominert verden og opplevde selv en dramatisk klassereise fra gode til dårlige livsvilkår.

 Tid og sted: 11 – 13. april i KILDEN

Se mer på Kildens nettsider

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no