Stemmerettsjubileet – Gulabi Gang

Gulabi gang betyr den Rosa Gjengen. Gulabi gang er ledet an av den karismatiske kvinnen Sampat Pal. Kledd i rosa sarier og utstyrt med matchende stokker hamler Gulabi Gang opp med voldelige ektemenn og korrupte politimenn, politikere og dommere.

I 2013 feirer Norge 100 år med stemmerett for kvinner. Premieren på den prisbelønte kinofilmen Gulabi Gang vil bli startskuddet for Stemmerettsjubileet, både nasjonalt og i Kristiansand. Filmen blir vist på Kristiansand Føniks kino 21. januar.


Gulabi Gang er en prisvinnende dokumentar om et indisk kvinneopprør. Gulabi Gang vant Gullstolen for beste norske dokumentar i Grimstad, sommeren 2012. Filmen har i høst hatt sin internasjonale premiere på IDFA i Amsterdam, og skal nå konkurrere i Dubai før en rekke internasjonale filmfestivaler står for tur. Filmen er regissert av indiske Nishtha Jain og produsert av Torstein Grude for Piraya Film. Produsent Grude har også skrevet filmens manuskript.Den indiske regissøren Nishtha Jain åpner visningen mandag 21. januar kl 17.00 i Sal 2 på FØNIX, Kristiansand kino.
Vi inviterer til debatt/samtale i etterkant av visningen, i samarbeid med regissør Nishtha Jain, og debattleder Mira Svartnes Thorsen.

Les filmomtale her, og les mer om arrangementet på Stemmerettsjubileets hjemmesider, og på facebook.

Arrangør: Stemmerettsjubileet, SAIH Agder, FN-sambandet, Senter for likestilling UiA og IMDI Sør

Kjøp billettene på nett: Kristiansand Kino Føniks
Pris: 100
Tid og sted: 21. januar kl. 17 i sal 2

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no