The Forbidden Science Monologues

The Forbidden Science Monologues

Foto: Oskar Lambertsson Björk

På vegne av UiA ønsker vi å videreformidle følgende forestilling:
Tirsdag 7. mai kl. 19.00 vil Naila Al Atrash framføre monologer fra "The Forbidden Science Monologues" i Clara Holsts auditorium i Sigrid Undsets hus (bygg 46) på Gimlemoen.

Al Atrash, som er skuespiller, regissør og universitetslærer, kom til UiA i august i fjor i regi av nettverket Scholars at Risk (SAR). Hun framførte også et lite utdrag av disse tekstene på UiAs femårsjubileum på Kilden sist høst.

 
Al Atrash er svært kjent i sitt hjemland, og i Damaskus var hun en drivende kraft i oppbyggingen av skuespillerutdanningen ved Syrian High Institute of Drama.
 
Da hun motsatte seg myndighetenes innblanding i pensum og undervisningsmetoder og ble aktiv i demonstrasjonene mot Assad-regimet, opplevde hun stadig sterkere trakassering og forfølging fra sikkerhetspolitiet. Hun ble så avsatt fra stillingen ved instituttet, ble satt i husarrest og fikk forbud mot å forlate Syria. Al Atrash kom etter hvert i kontakt med det internasjonale nettverket Scholars at Risk (SAR) og var på listen over aktuelle personer da UiA hadde bestemte seg for å tilby opphold til en truet kollega. I sitt virke som kunstner og universitetslærer er Al Atrash ikke minst opptatt av menneskerettigheter og av kvinners stilling i den arabiske verden. Ved UiA arbeider hun dette studieåret som førsteamanuensis ved Institutt for visuelle og sceniske fag.
 
I mai legger Naila Al Atrash ut på en nasjonal turné til andre medlemsinstitusjoner i SAR-nettverket med "The Forbidden Science Monologues". Dette er tekster som baserer seg på historier til forfulgte akademikere, og som er dramatisert og tilrettelagt for teater. De ble første gang ble framført i Nederland i 2010. Men før hun reiser ut på turneen, vil Al Atrash etter eget ønske oppføre denne gripende og tankevekkende monologen i Kristiansand for UiA-ansatte og -studenter, og for interesserte utenfor universitetet.
 
Hjertelig velkommen til Sigrid Undsets hus tirsdag 7. mai kl. 19.00! (Forestillingen varer i ca. én time.)
Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no