Tilbakeblikk på Likestillingskonferansen 2016

Onsdag 16. november ble årets likestillingskonferanse arrangert på Universitetet i Agder. Aldri før har så mange deltatt på konferansen med over 220 påmeldte.

Årets tema var "Etnisitet - kulturutfordringer og diskriminering":

Skal vi finne ut av hva som er kulturutfordringene når nye innbyggere fra hele verden kommer til Norge og til Agder, må vi litt «under huden». Vi setter fokus på hva flyktninger og innvandrere selv mener er forskjeller og likheter, utfordringer og muligheter. Historier vil bli fortalt, personlige ytringer vil komme fram og forskerne skal si sitt. Ønsket er å bidra til større forståelse og en god framtid sammen.

Nancy Herz fra «De skamløse jentene», forfatteren og samfunnsdebattanten Amal Aden og Huthayfa Hussam, som er leder for Muslimsk Union Ungdom delte alle personlige erfaringer og ytringer om kulturutfordringer. Joseph Salomonsen fra IMDi, Professor Aslaug Kristiansand og Professor Anne Ryen fra Universitetet i Agder bidro med faglige innspill, og May-Lene Noddeland, ungdomssekretær fra fra LO Agder og Clare Jortveit fra NHO diskuterte arbeid og integrering. Martha Malkari og Alan Maklari fortalte sin personlige historie om møte med Norge og utfordringene med å komme i jobb. Hilde Sandvik ledet oss gjennom dagen som konferansier med både humor og kritiske spørsmål.

Under likestillingskonferansen fortalte Amal Aden at hun har problemer med å finne taxisjåfører som vil kjøre henne. I følge Amal Aden er det kun en som vil kjøre henne i Oslo. Dette er ikke bare et problem i Oslo. Hun har også fått skriftlig beskjed fra taxisjåfører på Sørlandet om at de ikke vil kjøre henne. NRK lagde i går en TV-reportasje til Sørlandssendinga om saken hvor Fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman uttalte at de allerede har kalt inn taxisentralen og taxiforbundene til møte for å gå gjennom problematikken. For å lese saken fra NRK trykk her

Likestillingskonferansen 2016 ble arrangert av Universitetet i Agder, Aust-Agder Fylkeskommune, Vest-Agder Fylkeskommune, Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Senter for likestilling, Sparebanken Sør, NGO Agder, KS, LO Agder, Norsk Tjenestemannslag, Forskerforbundet, og Parat.

Besøk likestillingkonferansens hjemmesidefacebook, og instagram for mer informasjon om konferansen og program. Se bilder fra dagen under hashtag #likestillingskonferansen.

Hvis du gikk glipp av konferansen vil du snart få muligheten til å se hele konferansen her

Senter for likestilling takker for samarbeidet og ser fram til neste års likestillingskonferanse

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no