Vaginamonologene – av Eve Ensler

Sakset fra eventen på FB:

Vaginamonologene bør være kjent for de fleste. Stykket er basert på intervjuer med en sammensatt gruppe på over 200 kvinner, der temaet er vaginaen deres. Via latter og gråt blir man tatt med på en oppdagelsesreise inn i kvinnenes verden. Ekte historier om misbruk og elskov, undertrykkelse og orgasmisk glede, skam og kvinnelig stolthet. Kort sagt: Den nakne sannhet om kvinner. Ensler ble selv misbrukt seksuelt, av sin egen far. Stykket ble et oppgjør med fortiden og en måte å vende tilbake til livet på.
Mange kjente kvinnelige skuespillere har fremført Vaginamonologene. Blant annet Winona Ryder, Glenn Close, Whoopie Goldberg og Susan Sarandon.

"Vaginamonologene" er en del av V-day 2012. V-day er en global bevegelse som jobber for å bekjempe all vold mot kvinner. Bokstaven V står for victory (seier over volden), valentine og vagina. Bevegelsen skaffer penger og vekker oppmerksomhet gjennom teateroppsetninger av Eve Enslers prisbelønte skuespill "Vaginamonologene". Hvert år setter stykket opp i perioden mellom februar og mars. Det settes opp ca 2500 forskjellige steder i verden.

14. og 15. februar fremføres ”Vaginamonologene” på Rosegården Teaterhus i Kristiansand. Prosjektet er idealistisk og billettinntektene går til Vest-Agder Krisesenter.

Regi: Mehrdad Khameneh
Med: Linnea Vetland, Jaya Helena Seljestad og Turid Torkildsen.

Lenge: 90 min.
Inngang kr 100,-

Dersom du er utenbys under forestillingsperioden, men likevel ønsker å bidra med støtte til krisesenterene kan du gå inn på krisesenteret.com

For mer informasjon om vday:
vday.org

 

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no