Åpning av bildeutstillingen «Ungdom, identitet, mangfold»

5. februar åpnet bildeutstillingen «Ungdom, identitet, mangfold» Kristiansand folkebibliotek. Utstillingen er resultatet av et prosjekt i samarbeid mellom Senter for Likestilling, biblioteket, og Skeiv Ungdom.

Tomas Gunnarsson, også kjent som Genusfotografen, har holdt foredrag for, intervjuet, og tatt bilder av Kristiansands-ungdom. Bildene skulle la ungdommene utforske sin egen identitet, og samtidig spille på og bryte med etablerte normer. Det kan være vanskelig og tøft å skulle gå mot disse. Resultatet ble en flott og ærlig utstilling som anbefales  på det sterkeste. 

Selve utstillingsåpningen begynte med diktopplesning av sexolog Esben Esther Pirelli Benestad. Videre fortalte Gunnarsson om arbeidet han hadde gjort, og viste fram mange av bildene som ble tatt. Vi fikk også høre tanker om prosjektet fra Hannah, en av ungdommene som hadde vært med. Kvelden ble avsluttet med sofasamtale med Sumaya Jirde Ali om hennes nye diktsamling, «Kvinner som hater menn».

”Med diktsamlingen ønsker jeg å sparke i gang en mer nyansert debatt om det å være ung muslim i Norge. Denne identiteten rommer så mangt, og det er det jeg vil vise med mine dikt", sier Sumaya Jirde Ali.

Praktikant ved Senter for Likestilling, Kasper Vijn Nome, var konferansier på arrangementet.

Utstillingen står i første etasje på hovedbiblioteket fram til 15. mars, før den skal på turné på skoler og biblioteker i Agder, og ikke minst på ikonferansen som arrangeres 6.-7. juni på Universitet i Agder.

 

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no