En vellykket 8.mars feiring!

Den internasjonale kvinnedagen 8.mars ble behørig markert over det ganske land, og Senter for Likestilling deltok på to ulike arrangementer.

Kun kvinner til bords
Vår seniorrådgiver Åsta L.Einstabland dro på "Kun kvinner til bords" på Paulsens Hotell i Lyngdal. Her møtte 13 kvinner, deriblant Fylkesmann Ann-Kristin Olsen, her avbildet mens hun tar oppvasken! Undertegnede har prøvd å få Åsta til å avsløre hva som foregikk på denne samlingen, men har kun fått lure smil og løs latter. Tydeligvis et godt arrangement!

 

8.mars treff i Kunnskapsparken
Senere på kvelden gikk den store markeringen i Kunnskapsparken av stabelen. Arrangørene bak markeringen var Senter for Likestilling, Vest-Agder Fylkeskommune, LO, Amnesty International avd. Kristiansand, og FN-Sambandet. Programmet for dagen var to-delt mellom temaene vold i nære relasjoner og kvinners rolle i den arabiske våren. 150 kvinner og menn i alle aldre fylte snart det store lokalet og våre blide og flinke hjelpere fra Lady Klukk hadde det travelt med å finne frem stoler til alle. Cateringen var det Kjell Inges MaT som sto for, med deilig blomkålsuppe og smakfull kake.

Vold i nære relasjoner
Markeringen startet med trompetist Linda S. Svensen som spilte et stykke som konseptualiserte temaet vold i nære relasjoner med sin blanding av voldsomme, angstfylte og skjøre toner med lette og luftige partier, før Guri Wold ved Krisesenteret tok ordet og snakket engasjerende om vold i nære relasjoner og sendte rundt to røde strømper (!) til innsamling til Krisesenteret. Teatergruppa Theater Exit avsluttet del én av programmet med noen utdrag av Eva Enslers "Vaginamonologene". Vaginamonolognene er et teaterstykke basert på intervjuer med over 200 kvinner, der temaet er vaginaen deres, og skildrer såre og råe historier om misbruk og elskov, undertrykkelse og orgasmisk glede, skam og kvinnelig stolthet. En av monologene som ble fremført var "Min vagina var mitt hjem", en sterk beretning fra en misbrukt kvinne.

 

Kvinners rolle i den arabiske våren, og Camilla Collett
Del to av programmet hadde et mer internasjonalt perspektiv og ble åpnet av Karen Lise S. Knudsen fra Amnesty International, før Spogmy Jabarkhil problematiserte afghanske kvinners rolle. Inga Laudal avsluttet programmet med informasjon om stemmerettsjubileet 2013, hvor Vest-Agder fylkeskommune, Senter for Likestilling m.fl skal markere 100 år med allmenn stemmerett med flere arrangementer frem til valget i 2013. Vi starter allerede til sommeren med en konferanse hvor vi skal markere og feire fremragende og sterke kvinner fra andre land (nålevende eller avdøde) som kan sies å ha markert seg i Camilla Collets ånd og kjempet for demokratiet.

Eli van der Eynden sto for de øvrige musikalske innslagene, og vi ønsker Eli lykke til videre i TV2s musikkonkurranse The Voice!!!

 

Vi takker alle deltakerne for oppmøtet og publikumsrekorden, det ble ett kjempearrangement! En spesiell takk til den Eritreiske kvinneforeningen for impromptu dans som avslutning av kvelden.

Vi ses til neste år!

 

 

 

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no