“Ære være mine døtre” – Kveldsforum med Lene Wold og påfølgende panelsamtale

Foto: Mats Bleikelia

Arrangementsinformasjon:

Arkivet Freds- og menneskerettighetsenter, Vesterveien 4, 4616 Kristiansand
18:00-20:00
01.03

Torsdag 1.mars  inviterer Senter for likestilling ved Universitet i Agder til foredrag og panelsamtale med forfatter, journalist og samfunnsviter Lene Wold.

I 2017 ga hun ut boken "Ære være mine døtre - Æresdrap fra mannens perspektiv" 

De siste fire årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære. Wold har snakket med den andre datteren som overlevde drapsforsøket og deretter satt flere år i fengsel for å beskyttes mot sin egen familie. Forfatteren har besøkt fengsler og moskeer, gjennomgått avis og rettsarkiver, og oppsøkt imamer, landsbyledere og 139 drapsmenn.

Ved hjelp av et unikt kildemateriale belyser hun en hittil ukjent side ved æresdrap. Vi får historien fra gjerningspersonens perspektiv, og Wold viser at æresdrap ikke handler om islam, men om tradisjoner og lovverk som kan utfordres og forandres.

Ære være mine døtre er en rystende fortelling om hva som får en far til sette fellesskapets verdier foran livet til sine egne barn. Det er en unik og hjerteskjærende historie leseren ikke forblir uberørt av.

Boken har mottatt støtte av Fritt Ord, og har siden lanseringen vært på bestselgerlisten, fått stormende positive omtaler, og har så langt blitt kjøpt opp på dansk, islandsk og engelsk med world English rights. Inntektene fra boksalget gir forfatteren til organisasjonen  i Jordan som jobber for kvinner som er utsatt for æresrelatert vold.

OM LENE WOLD

Lene Wold har jobbet for avisen The Independent og The Centre for Investigative Journalism i England, og bodd og frilanset i Midtøsten. Hun har en mastergrad i journalistikk fra Goldsmiths University of London, og en bachelorgrad i Utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo.

PANELSAMTALE OM SOSIAL KONTROLL OG ÆRESRELATERT VOLD

Etter foredraget med Lene Wold blir det en påfølgende panelsamtale om sosial kontroll og æres relatert problematikk regionalt, nasjonalt og regionalt.

Deltakere i panelet:

- Lene Wold

- Filip Ring Thenderup, Hjelpekilden

- Minela Košuta, masterstudent i sosiologi og sosialt arbeid

- Kristin Maaseide, minoritetsrådgiver ved IMDi Sør

Hold av datoen. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Hjelpekilden, IMDi, masterstudent Minela Košuta, RVTS, Arkivet Freds- og Menneskerettighetssenter og Senter for likestilling

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no