Seksuell trakassering i akademia

Arrangementsinformasjon:

B1 006, Universitetet i Agder, Kristiansand
11:30-15:30
28.03
Gratis

Senter for likestilling ved Universitetet i Agder inviterer til halvdagsseminar om seksuell trakassering i akademia. #metoo-kampanjen har vist at seksuell trakassering i arbeidslivet er utbredt. Akademia er ingen unntak, men hva vet vi egentlig om omfanget? Hvem er det som er utsatt og hva er konsekvensene? Hvordan kan universitets- og høyskolesektoren redusere omfanget av seksuell trakassering blant sine studenter og ansatte? Og ligger løsningen i “seksuell folkeskikk”? Dette og mer skal vi diskutere på halvdagsseminaret om seksuell trakassering i akademia. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

PROGRAM

11:30 - Lunsj

11:50 - Velkommen, Åsta Lovise Einstabland, Leder av Senter for likestilling ved Universitetet i Agder

12:00 - Seksuell trakassering i akademia – en internasjonal forskningsoversikt, Fredrik Bondestam, Sekretariatet for genusforskning ved Gøteborg Universitet.

13:00 - Seksuell folkeskikk, Elsa Almås, Professor i sexologi ved Institutt for psykisk helse,  Universitetet i Agder

13:45 - Pause

14:00 - Kartlegging av seksuell trakassering i akademia i Norge, Frank Reichert, Rektor ved UiA og leder av UHRMOT

14:25 - Seksuell trakassering i studietiden, Benedicte Nordlie, Leder av Studentorganisasjonen i Agder (STA)  

14:45 -  Seksuell trakassering blant studenter ute i obligatorisk praksis innen helse- og omsorgssektoren: Presentasjon av  samarbeidsprosjektet  mellom UiA, UiS og HVL, Hanne Drangsholt, Rådgiver ved Senter for likestilling ved Universitetet i Agder

15:15 - Oppsummering, Åsta Lovise Einstabland, Leder av Senter for likestilling ved Universitetet i Agder

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no