Gjesteblogg

Under finner du en rekke gjesteblogger. Klikk på overskriftene for å komme til bloggen.

Ønsker du å blogge for senteret? Ta kontakt med oss på post@senterforlikestilling.no Alle innlegg må være forsknings- og kunnskapsbaserte.

FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner

November 2016 - Adriana Ruiz

25. november markeres FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner – en dag som får meg til å reflektere over hvordan kvinner verden rundt opplever ulike former for vold og hvordan dette forverres jo lengre vi ignorerer det

Rom for skeive i Ytre Småfjord?

April 2014 - Helga Eggebø

Ei bygd er ikke mangfoldig og livskraftig nok om den ikke har rom for minst ett homofilt par og en grafisk designer! Dette sa tidligere leder i Sparebank1 Nordland, Oddmund Aasen noen år tilbake. Har han rett?

Hårete damegebyr

Desember 2012 - Ragnhild Fjellro

En del damer har guttesveis. De må belage seg på damepris hos frisøren. Rannveig har en typisk guttesveis. Åtte millimeter barbert på sidene, og litt lengre på toppen. Frisøren, en sympatisk lærling på Nikita, har pleid å kreve guttepris for den. Men et stykke før sommeren skjer det noe…

Angår voldtekt menn?

Oktober 2012 - Bjørn Løvland

"Voldtekter angår ikke meg, for jeg voldtar ikke" sa en mann til meg her forleden. Det fikk meg til å gruble over mitt eget forhold til voldtekt. Jeg møter jo mye vold og seksuelle overgrep i min jobb som rådgiver og terapeut. Men hva med mine andre roller?

Hvor er far?

Mai 2012 - Lina Tordsson

Hvordan kan en rapport som evaluerer verdens beste land for mødre ikke engang nevne far? Lina Tordsson, rådgiver i Reform, blogger om at Norge er verdens beste land for mødre fordi det også er verdens beste land for fedre.

Har kvinner mindre troverdighet enn menn?

November 2011 - Helle I. Mellingen

Det er søndag formiddag, og jeg er innom fvn.no. Forsida preges av den samme voldsbølgen som vi kjenner fra hovedstadsavisene. To av hovedsakene handler om en ung mann og en ung kvinne som har blitt utsatt for henholdsvis ran og voldtekt.

Biologi og moralisme i ammedebatten

November 2011 - Helle I. Mellingen

Likestillingsminister Lysbakken har den siste uken provosert ammeforkjempere både over det ganske land ved å antyde at ikke alle kan og vil fullamme barna så lenge som de offisielle rådene tilsier. At mors ønske om å gå tidlig ut i jobb, og fars lyst til være hjemme i permisjon, kan være legitime grunner for å trappe ned eller kutte ut ammingen tidlig, har fått mange til å se rødt.

Sidenavigasjon

Arrangementsinformasjon

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no