Karrierekvinner “vil” ha det hardt

Sarah Holst Kjær var for kort stund siden på forskerforum og skapte latter og aha-opplevelser blant de oppmøtte deltakerne med sin forskning om heterofil middelklassekjærlighet.

Bilde av Sarah Holst Kjær

Holst Kjær får god mediedekning for sin forskning og har nå blitt publisert på dn.no

Nå har også dn.no plukket opp forskningen til Kjær og har laget en artikkel. Dn.no trekker frem dette sitatet fra Kjær: Vi lever i en terapikultur hvor det handler om å ha et problem, ellers har vi ikke noe å snakke om. Grunnpremisset er at det er et problem som tilhører en kategori jeg kaller for selvkonstruerte livsstilsproblemer. Det er de som gir middelklassen identitet: «Uff, det er så vanskelig med å få endene til å møtes, selv om jeg får utbetalt 42.000 kroner i måneden og har tre yndige barn, et sommerhus og en lekker bil, selv om jeg reiser hele tiden og ser flott ut med Gucci-vesker og sko. Problemet er at jeg ikke har sex med mannen min.»

For å lese hele saken, klikk på linken her og for å lese sammendraget fra forskerforumet klikk her

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no