Likestillingsforum – Likestilling 2013, Kunnskap og Innovasjon på Agder

Likestilling_2013_forside_light

Boken "Likestilling 2013, kunnskap og innovasjon på Agder" ble lansert på selveste jubileumsdagen 11. juni 2013. Boken gir en fremragende fremstilling av likestillingssituasjonen på Agder, både i forhold til utfordringer, forskning, prosjekter, tiltak og hva som har blitt oppnådd. 

 

På likestillingsforumet 14. januar vil vi høre fra flere av bidragsyterne som vil gi korte ti min. presentasjoner fra sine innlegg i boken.  Forumet gir en rask smakebit på den kunnskapen som finnes i boken og vil være svært nyttig for alle som jobber med, eller er interessert i, likestillingsarbeidet på Agder.

Etter presentasjonene er ferdige tar vi en kort pause til lunsj før vi avslutter med en halvtimes diskusjon. Alle er velkomne til å delta, men siden lunsj blir servert er det viktig at man melder seg på linken under. Arrangementet er gratis.

Innledere: 

Universitetslektor og bokredaktør Hanne Stousland (UiA)
Universitetslektor og bokredaktør Hilde Witsø (UiA)
Fylkesmann Ann-Kristin Olsen (Vest-Agder)
Forsker og stipendiat May Linda Magnussen (Agderforskning)
Forsker og stipendiat Ann-Christin Nilsen (Agderforskning og UiA)
Rådgiver Lisbeth Reed (Vest-Agder Fylkeskommune)
Førsteamanuensis Bjarne Markussen (UiA)

Omtale fra forlaget:

Boken handler om kjønn og likestilling, og særlig om kjønn og likestilling i en sørlandsk kontekst. Det er i år 100 år siden norske kvinner fikk full stemmerett på lik linje med menn, og stemmerettsjubileet bør brukes til å sette lys på de mange likestillingsutfordringer som fortsatt finnes i samfunnet vårt. 

Med denne boka ønsker vi for det første å presentere leserne for kjønns- og likestillingsforskning som er knyttet til Sørlandet. Like viktig har det vært for oss å gi en stemme til noen av de mange «likestillingspraktikerne» på Agder, de som bruker kunnskap om likestilling til å skape innovasjon. Likestillingsstatus, likestillingsfremskritt og likestillingsinnovasjon har således vært den røde tråden for arbeidet med boka. 

For for innholdsfortegnelse og innledning, klikk her.

Det vil være mulig å kjøpe boken på forumet. 

Tid: Tirsdag 14.januar 2014. Vi starter kl. 11:00 og er ferdige til kl. 13:00. Lunsj vil bli servert. 
Sted: På Universitetet i Agder, Bygg I- rom 1066. 
Påmelding innen 10.januar påhttps://eras.uia.no/reg.php?id=1008

 

Ta gjerne med en kollega. Velkommen skal du være! 

 

 

 

 

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no