Spellemannspris skaper likestillingsdebatt

Bilde av Susanne Sundfør

Susanne Sundfør går nok en gang ut mot kjønnsdelingen i Spellemannsprisen

Susanne Sundfør mottok  for tre år siden Spellemannsprisen for Årets Kvinnelige artist. Da sa hun: Jeg er først og fremst artist, ikke først og fremst kvinne, og viste slik et tydelig standpunkt i forhold til debatten om det kjønnsdelte kulturlivet.

Da Sundfør i år ble nominert i samme kategori, trakk hun seg fra kategorien med tilsvarende begrunnelse. I en pressemelding skriver hun at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Les saken på NRKs nettsider.

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no