Vi starter feministisk lesesirkel!

Vi starter feministisk lesesirkel!

Har du lyst til å diskutere feminisme? Lære mer om samfunnsstrukturer og kultur?

Bli med i Feministisk lesesirkel i regi Senter for likestilling!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vårt første møte setter oss i dialog med Simone De Beauvoir og hennes tanker om kjærlighet. Hun påstår blant annet at:

«Ordet ‘kjærlighet’ har ikke lik betydning for begge kjønn, og dette er en kilde til de alvorlige misforståelsene som skiller dem ... kjærlighet er bare en ting i mannens liv, mens det er selve livet for kvinnen.»

Hun skrev dette for over 70 år siden, så det kan kanskje høres foreldet ut i våre øre. Eller kan vi likevel trekke trådene til denne kjønnede fremstillingen i dag? Alt fra Puccini til pop skildrer kjærligheten som et spill mellom ulikhet - som erobring eller dominans, forførelse eller inneslutning - der grensene trekkes etter kjønnede linjer. En slik dynamikk, etter de Beauvoirs syn, gjør autensitet i kjærlighet umulig - men hvorfor? Og hva er egentlig autentisk kjærlighet? Hvilke tanker tenker du når du leser dette? Er det fortsatt aktuelt i 2021?

Det annet kjønn er en tykk, feministisk klassiker, og vi har derfor valgt ut kapittel 12: Den elskende kvinnen til vår første lesesirkel. Enten du har hatt boken i bokhyllen din i flere år eller nettopp har funnet den; kom og del dine refleksjoner og tanker 8. april i kjelleren Hos Naboen, kl.18:00-21:00.  For mer informasjon og påmelding se her

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no