Wencke Mühleisen presenterte sin nye bok

På Forskerforum torsdag 25. november presenterte Wencke Mühleisen som er leder for Nettververk for kjønnsforskning ved Universitetet i Stavanger, stoff fra sin skjønnlitterære bok Jeg skulle ha løftet deg varsomt over.

Bilde av Wencke Mühleisen

Wencke Mühleisen har skrevet en skjønnlitterær bok om sitt forhold til sin mor.

Boken er selvbiografisk og på forumet var det både refleksjonsprosessen etter at boken kom ut, skriveprosessen og hva det vil si å skrive skjønnlitterært for en forsker som ble tematisert. Mühleisen sa bl.a. at for henne som forsker hadde skriveprosessen ført til en skjerpet språkbevissthet mot eget fag. Nå var hun  blitt langt mer bevisst på hvordan hun skrev inn teori i sine tekster.

Andre temaer som ble berørt var mor-datter-relasjonen, kvinneliv før og nå og hva det vil si for henne som datter å pleie sin egen mor på dødsleiet. Til slutt ble det en svært levende diskusjon om ”moderskap”, omsorg, aldring og død.

Jeg skulle ha løftet deg varsom over

Forsiden av boken "Jeg skulle ha løftet deg varsomt over"

Senter for likestilling
Besøksadresse:
Universitetsveien 25 H
Kristiansand
Universitetet i Agder
Fakturamottak
Postboks 383, Alnabru
0614 Oslo
Fakturaer til Universitetet i Agder skal leveres på EHF-format. Den elektroniske fakturaadressen for EHF-fakturaer er det samme som organisasjonsnummeret: 970546200.
Merkes med referansenr. 1710-55137. Hvis fakturaen sendes fra utlandet, må også landkoden legges inn i adressen. Den elektroniske fakturaadressen blir da: 9908:970546200.
Dersom fakturaen er knyttet til en bestilling fra Universitetet i Agder, må ordrenummeret (9 sifre) legges inn som fakturareferanse.
Dersom den ikke er knyttet til en bestilling med ordrenummer, må 4-sifret kode legges inn som referanse. Kontaktpunkt for spørsmål om fakturaer og purringer: regnskap(at)uia.no